Beweegprogramma Lage Rugklachten

Fysiotherapie bij a-specifieke lage rugklachten

Diverse onderzoeken hebben bewezen dat onbewuste leerprocessen en de wijze waarop je omgaat met pijn kunnen bijdragen in chronische of steeds terugkerende lichamelijke klachten. Je zoekt naar de oorzaak van de klachten en wil ze ook graag verklaard zien. Wanneer dit niet lukt kun je angstig worden en hoe langer dat duurt, hoe sterker de verklaringsbehoefte wordt. De kans dat de verklaring van de jou dan niet meer gelijk is aan de verklaring van de behandelaar wordt dan ook steeds groter. Daarnaast hebben verwachtingen ook een belangrijke invloed op je handelen. Wanneer je met pijn in de rug op basis van eerdere ervaringen verwacht dat een bepaalde activiteit of situatie veel pijn zal opleveren, dan vermijd je die activiteit of situatie juist. Vermijding is echter vaak een korte termijn oplossing, die op de lange termijn nadelige gevolgen zal hebben. Door het langdurig vermijden van fysieke activiteiten kan er juist een verslechtering in de lichamelijke conditie optreden, die het bewegen nog pijnlijker maken.

Vanuit die wetenschap heeft Fysiotherapiepraktijk Ermelo het beweegprogramma ‘A-specifieke lage rugklachten’ ontwikkeld. In dit programma train je 10 weken 2x per week met een sportfysiotherapeut. De groep bestaat uit 2 personen en de training duurt 1 uur.

Het traject is als volgt uitgestippeld: 

  • Intake en testen
  • Eerste periode training
  • Hertellen en evaluatie van afgelopen periode
  • Nieuw programma
  • Tweede periode training
  • Evaluatie (met testen en eindgesprek)

Je traint met een eigen trainingsprogramma en werkt daarbij aan je eigen doelen. Wij passen het programma dus helemaal aan jou wensen aan. 

Tijdens dit traject is het raadzaam om te bedenken op welke manier de behaalde resultaten worden onderhouden. Dit kan natuurlijk altijd in overleg tijdens de trainingen.

Wil jij nou echt eens actief die rugklachten aanpakken? Of meer informatie over het programma? Neem dan contact op met de praktijk.

Bel: 0341 23 23 51
Mail: info@fysiopraktijkermelo.nl
Internet: www.fysiopraktijkermelo.nl

Dit programma kan worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering van jouw zorgverzekeraar. Is jouw aanvullende vergoeding op, dan is het mogelijk dit programma zelf te financieren. Neem ook voor die vragen contact op met de praktijk. 

Waarom Fysioletic?

Pluspraktijk

Pluspraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die betere zorg bieden aan patiënten doordat ze kwaliteit inzichtelijk maken. Hier worden ze ook regelmatig in gecontroleerd. Daarnaast is er een kortere wachttijd, goede bereikbaarheid en word je behandeld door deskundige fysiotherapeuten die zich regelmatig bijscholen binnen hun vakgebied. Samenwerken met andere zorgverleners, waaronder je eigen huisarts, maar ook medisch specialisten en diëtisten maken het makkelijker om door te verwijzen naar de juiste behandelaar.

Persoonlijke aandacht

je wordt altijd behandeld door dezelfde therapeut. Is jouw eigen therapeut verhinderd dan overleggen we dit met je.

Wetenschappelijk

Behandelingen volgens de laatste wetenschappelijke bewijzen

Hoog opgeleide therapeuten:

Je wordt behandeld door hoogopgeleide, gespecialiseerde fysiotherapeuten (uiteraard BIG geregistreerd)

Flexibele openingstijden

Behandelingen zijn ook mogelijk buiten
kantooruren (‘s avonds of zaterdagochtend)

Veel faciliteiten

Naast onze praktijk in de Sperwerhof, heeft de praktijk ook een vestiging in het sportcentrum van FlexiFitness. Hierdoor kunnen wij ook gebruik maken van alle faciliteiten en materialen die nodig zijn voor training en revalidatie

Vestiging Ermelo West:
Sperwerhof 26
3853 BV Ermelo

Vestiging Kerkdennen:
Kerkdennen 34
3851 BB Ermelo

info@fysioletic.nl

Spoed of afspraak maken: 0341 23 23 51
WhatsApp of sms: 06 82 26 88 91

Afspraak maken

Fysiotherapie, Sportfysiotherapie, Revalidatie, Sport- en bewegingsondersteuning

 

Wij werken samen met Sportpodologisch Centrum Just for Feet uit Ede
Wij zijn lid van het Fysionetwerk van Annatommie MC - Orthopedische en bewegingsspecialisten
Wij zijn aangesloten bij MS Zorg Nederland

© Copyright Fysioletic Ermelo 2016 - 2020

Privacy beleid Fysioletic


Website: Haagen Web & App