Fysiotherapie bij Diabetes Mellitus Type 2

Beweegprogramma Diabetes Mellitus II

Vanuit de wetenschappelijke literatuur wordt voor mensen Diabetes Mellitus type II een revalidatieprogramma aanbevolen. De beschreven resultaten leiden tot het verbeteren van het maximaal aeroob duuruithoudingsvermogen, een vergroting van de spierkracht, een afname van het lichaamsgewicht, een verbetering van het balansgevoel. En natuurlijk heel belangrijk: een verhoging van het algemeen welbevinden. Voor de behandeling van deze groep patiënten heeft Fysiotherapiepraktijk Ermelo tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen van een gedegen en effectieve training. 

Deze training houdt in dat men 3 maanden 2x per week traint onder begeleiding van een sportfysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het opstellen van trainingsprogramma’s voor mensen met Diabetes Mellitus II. Naast de trainingen is er aandacht voor voeding en medicatie. Tijdens het traject vindt er een theorieles plaats van een diëtiste. Uiteraard is het dan ook mogelijk vragen te stellen. 

Het traject is als volgt uitgestippeld:

  • Intake en testen
  • Eerste periode training
  • Hertesten en evaluatie afgelopen periode + nieuw trainingsprogramma
  • Tweede periode training
  • Evaluatie (testen en gesprek)

Tijdens het traject is het raadzaam om te bedenken op welke manier de behaalde resultaten worden onderhouden. Dit kan altijd in overleg met de behandelend fysiotherapeut. 

Wij werken samen met Praktijk Ondersteuners Diabetes, huisartsen en Jdieet.

De volgende groep start op maandag 7 oktober om 13.00uur. De trainingen worden gegeven op maandag en vrijdag om 13.00 uur bij Fysiotherapiepraktijk Ermelo en duren 1 uur. 

U kunt zich alleen aanmelden met een verwijsbrief van de huisarts/POH. Uw zorgverzekering kan dit beweegprogramma voor u vergoeden. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar dit beweegprogramma vergoed, neem dan vooral contact met hen op. Het is ook mogelijk het programma zelf te vergoeden, neem daarvoor contact op met de praktijk. 

Waarom Fysioletic?

Pluspraktijk

Pluspraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die betere zorg bieden aan patiënten doordat ze kwaliteit inzichtelijk maken. Hier worden ze ook regelmatig in gecontroleerd. Daarnaast is er een kortere wachttijd, goede bereikbaarheid en word je behandeld door deskundige fysiotherapeuten die zich regelmatig bijscholen binnen hun vakgebied. Samenwerken met andere zorgverleners, waaronder je eigen huisarts, maar ook medisch specialisten en diëtisten maken het makkelijker om door te verwijzen naar de juiste behandelaar.

Persoonlijke aandacht

je wordt altijd behandeld door dezelfde therapeut. Is jouw eigen therapeut verhinderd dan overleggen we dit met je.

Wetenschappelijk

Behandelingen volgens de laatste wetenschappelijke bewijzen

Hoog opgeleide therapeuten:

Je wordt behandeld door hoogopgeleide, gespecialiseerde fysiotherapeuten (uiteraard BIG geregistreerd)

Flexibele openingstijden

Behandelingen zijn ook mogelijk buiten
kantooruren (‘s avonds of zaterdagochtend)

Veel faciliteiten

Naast onze praktijk in de Sperwerhof, heeft de praktijk ook een vestiging in het sportcentrum van FlexiFitness. Hierdoor kunnen wij ook gebruik maken van alle faciliteiten en materialen die nodig zijn voor training en revalidatie

Vestiging Ermelo West:
Sperwerhof 26
3853 BV Ermelo

Vestiging Kerkdennen:
Kerkdennen 34
3851 BB Ermelo

info@fysioletic.nl

Spoed of afspraak maken: 0341 23 23 51
WhatsApp of sms: 06 82 26 88 91

Afspraak maken

Fysiotherapie, Sportfysiotherapie, Revalidatie, Sport- en bewegingsondersteuning

 

Wij werken samen met Sportpodologisch Centrum Just for Feet uit Ede
Wij zijn lid van het Fysionetwerk van Annatommie MC - Orthopedische en bewegingsspecialisten
Wij zijn aangesloten bij MS Zorg Nederland

© Copyright Fysioletic Ermelo 2016 - 2020

Privacy beleid Fysioletic


Website: Haagen Web & App