jij hebt een vraag

Wij beantwoorden ze hier

We hebben geprobeerd de meeste vragen al voor je te beantwoorden hieronder. Heb je tóch nog een andere vraag? Stel ze dan hier!

Meest gestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Nee, sinds 2006 is een verwijsbrief van de huisarts niet meer nodig. De fysiotherapeut is direct toegankelijk, maar je mag natuurlijk altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts of een specialist. Wanneer je zonder verwijsbrief bij de fysiotherapeut komt, rapporteert de fysiotherapeut altijd naar de huisarts dat je onder behandeling bent.

Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?

Neem een legitimatiebewijs (bv. Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) en je zorgpas mee. Wanneer je eerst bij de huisarts of specialist bent geweest, neem dan ook je verwijsbrief mee. Verder is een handdoek handig om mee te nemen. Kom je voor training: zorg dan voor goed zittende sportkleding en schone schoenen.

Hoelang duurt een behandeling?

Voor de eerste behandeling nemen we 35 minuten de tijd. In die behandeling vindt een vraaggesprek plaats, doen we een onderzoek en geven we je de eerste adviezen. De volgende behandelingen duren 25 minuten. Voor de administratie en verslaglegging reserveren we 5 minuten.